Žena koja je u drugom stanju, naravno, želi da bude zavodljiva i lepa. Sada i više nego ranije jer se sada mnoštvo hormona komeša njenim telom. Postavlja se pitanje da li je depilacija u trudnoći bezopasna ili postoje neke posledice.

Svaka žena uklanja dlake sa ruku, nogu, pazuha i prepona, a određene i sa grudi i stomaka. To sve zavisi od genetike, a u trudnoći neke žene čak primate i da su im malje postaje gušće i jače u zavisnosti kako na čije telo utiču hormone.

Depilacija da ili ne u trudnoći

Definitivno da, ali uz određena pravila. Postoji više načina na koji se mogu ukloniti dlačice sa tela. Depilacija može biti i bolna i bezbolna, to opet zavisi od žene i od toga koliko bola može da istrpi. Stručnjaci najpre preporučuju najbezbolniju stvar, a to je brijanje ili depilator u trudnoći.

Međutim ako ste pak navikle na depilaciju u periodu trudnoće mogle bi se pre opredeliti za depilaciju hladnim voskom. Depilacija toplim voskom je komlikovanija, te da ne biste razmišljale i izlagale se mogućim opekotinama u trudnoći, bolje se odlučite za hladnu varijanu.

Takođe je higijena kod hladne depilacije na daleko većem nivou, jer se upotrebljavaju papirne trake koje se odmah bacaju. Dakle sama depilacija neće škoditi bebi u stomaku, ali buduća majka mora da se čuva svih mogućih bakterija i drugih nečistoća koje joj prete nakon ovog postupka.

U ranoj trudnoći veoma je lako depilirati se. Možete same sve da radite, a kako stomak bude rastao postajaće sve teže i teže. Takođe u prvim mesecima može se javiti i svrab, pogotovo, ako depilirate bikini zonu, zbog pojačanog nivoa hormona u organizmu.

Depilacija šećernom penom

Ovo je jedan starinski način uklanjanja dlačica i krajnje prirodan, te samim tim i najpogodniji za depilaciju kod trudnica. Depilacija šećernom pastom naziva se još i egipatska depilacija. Ovde se koriste samo šećer, voda i lumun. Dakle uvek je u trudnoći bolje opredeliti se za prirodnu varijantu i izbeći svaku moguću hemijsku reakciju.

Žena se ne treba odreći svega što joj prija u trudnoć, razume se, ali s druge strane mora gledati da što više olakša i ugodi i sebi i bebi na što prirodnije načine. Kod depilacije šećernom penom nema bojazni od alergija i iritacija kože, pre ćete biti izenađeni njenom mekoćom i glatkoćom.

Smesa za ovu depilaciju može se napraviti u kući, te ćete na ovaj način i uštedeti novca. Ova metoda takođe je idealna za intimne delove tela, jer ne postoji rizik od oštećenja kože, a tu je koža najosetljivija. Intimna i brazilska depilacija neuporedivo je bolja i bezbolnija kada se radi šećernom penom. Pogledajmo sad šta nam je sve potrebno da napravimo šećernu pastu za depilaciju:

  • 8 kašika šečera
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike svežeg limunovog soka

Sve sastojke potrebno je pomešati, a zatim kuvati nekoliko minuta. Kada se šećer karmelizuje ostaviti da odstoji neko vreme kako bi se prohladilo, zatim opet mešate i malo rukama razvlačite smesu. Ukoliko je mnogo gusto slobodno dodajte malo vode, ali ne previše, jer ako je mnogo razblažite biće neupotrebljiva.

Za depilaciju šećernom penom žene tvrde i da je trajna varijana depilacije, jer otklanja dlake iz korena i primetićete da na tim mestima posle ovog procesa, dlačice skoro da i ne rastu. U početku depilaciju možete ponoviti i na dve nedelje kako bi učinak bio bolji, a kasnije sve ređe i ređe dok dlačice same ne počnu da rastu.

Potpuno bezbolne depilacije

Žene koje ne trpe nikako bol ni depilacije voksom mogu se opredeliti za depilacije kremom ili laserom. Moram napomenuti da ne postoje indicije da je laserska depilacija štetna, ali to podneblje je neispitano i najbolje da žene ipak lasersku depilaciju ostave za period kada se porode.

Odlična krema za depilaciju je svakako Vit krema, vrlo jednostavna i blaga za vašu kožu. Upotrebljava se krajnje jednostavno. Krema se namaže, zatim odsotoji nekoliko minuta i laganim pokretima, malom plastičnom špatulicom se odstrani. Kožu isperete i namažete, a nakon toga ne možete da ne primetite koliko je koža glatka, mekana i mirisna.

Nisu zabeležene nikakve posledice lasera ni na majku ni na bebu, ali jednostavno je što bi naše bake rekle “što bi izazivale sudbinu”. Period od nekoliko meseci zaista brzo prođe i možete posle nastaviti sa svim stvarima koje su vam možda bile uskraćene, ali samo pomislite koliko je lep razlog tome i uživajte. Radujte se malim stvarima i uživajte u svakom danu.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *